top of page

Ukrainas sak är vår!


Racing är viktigt men det är absolut inte viktigast!


Varje säsong så väljer Race4fun ett eller flera välgörande ändamål att stödja. Alla pengar som våra deltagares Svartflaggor genererar betalas alltid oavkortat till just dessa ändamål.


Vi har skänkt 200.000kr till den så viktiga Hjärnfonden och drygt 300.000kr till den, tyvärr nödvändiga, men ack så fantastiska Barncancerfonden. Att hjälpa andra känns bra, både på insidan och på utsidan. Ibland kan man hjälpa mycket och ibland kan man bara hjälpa lite. Den gamla och lite slitna klichén att ingen kan göra allt men alla kan göra något, känns faktiskt viktigare än på länge.


Det är krig i Europa, i princip utanför dörren till våra egna hem. Vi kommer i detta forum, inte att diskutera varken politik eller vems fel det är att det är krig. Vi kommer istället att fokusera på det som är viktigt…..barnen. Just nu, i Ukraina, tvingas barn att delta i ett tragiskt politiskt spel när vuxna människor visar sin bristande förmåga i att kunna komma överens. Istället för att gå och lägga sig och sova tryggt så måste dessa barn nu lyssna på tjutande flygalarm, bomber som faller och vapen som konstant avfyras. Vad detta gör med dessa stackars barn behöver man inte vara speciellt smart för att förstå.

Låt oss hoppas att vi själva aldrig någonsin hamnar i samma fruktansvärda situation.


Låt oss nu tillsammans göra vad vi kan för att se till så att de barn som behöver hjälp, får så mycket hjälp som bara möjligt. Sverige förväntar sig en flyktingström med många kvinnor och barn som tvingats lämna sina nära och kära till ett ovisst öde.

Att se till så att dessa kvinnor och barn åtminstone har vad som är nödvändigt borde vara en självklarhet. Det kan handla om mat, kläder, leksaker, boende, transporter eller fysiskt och psykiskt stöd.

Behovet finns och det växer för varje dag som människor med politisk makt inte kan komma överens.


Låt oss tillsammans försöka göra skillnad!

Låt oss visa att Race4funs deltagare verkligen bryr sig!


Jag säger inte att teamen medvetet ska dra på sig Svartflagg, men om ni råkar få en under ett lopp så tänk på att istället för att bli arga eller upprörda, så går era pengarna till ett ändamål som är ganska mycket viktigare än någon placering eller pokal.

Skulle man spontant känna för att bara köra förbi Svartflaggs-stationen för ett sk “Ukraina-stopp” så går det bra. Då får man såklart själv välja vilken summa man vill skänka.


Vi kommer såklart att hålla er kontinuerligt uppdaterade om detta välgörande ändamål.


Med hopp om fred

Race4fun


553 visningar2 kommentarer

2 commenti


Matz Olli
Matz Olli
02 mar 2022

Politiserar R4F på detta viset så avstår jag personlig från att deltaga. Det har begåtts medvetna etniska mord av barn sedan 2014 i Ukraina, så att ni börjar med detta nu ger en mycket klar bild av hur ni som arrangör agerar. Vad blir nästa steg att man som deltagare måste tillhöra ett visst politiskt parti och inneha giltigt digitalt vaxpass?

Mi piace
Risposta a

Det var en jäkligt konstig kommentar 🙄

Tycker inte att vi andra med sunda åsikter ska

bry sig om denna bittra människa. Tack till R4F för ett fantastiskt initiativ!

Mi piace
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page