top of page
IMG_0089.jpeg
IMG_0097.jpeg

Om Race4fun

Det är svårt att tidsbestämma Race4funs födelse, men någonstans mellan 2015 och 2016 kom visionen om en långloppsserie för billiga bilar. Skrotbilar helt enkelt. 

 

Race4funs två grundare har tillsammans med övriga R4F Crew, olika bakgrunder inom motorsporten. Det är allt från vattenskoter till gokart, från roadracing till långlopp med seriöst byggda bilar. Ja, listan kan definitivt göras lång. Men för att ni som läser detta inte ska somna, drar vi upp tempot lite.

 

2016 körde fyra grabbar den sista av många 24-timmars långlopp i ett så kallat skrotbilsrace. Men under de åren detta pågick kände vi att något saknades. Tack vare detta började vi skissa lite på möjligheterna att själva anordna endurance race med skrotbilar. En enklare, men framför allt billigare motorsport. Tyvärr har det varit, och är fortfarande en otroligt kostsamt med motorsport. Detta ville vi ändra på.

 

Sagt och gjort.

2016, någon gång på sensommaren började vi samla på oss lite skrotbilar. Närmare bestämt 17 styck av varierande kvalitet. Vårt absolut första event var planerat, och platsen för detta var en gigantisk åker strax utanför Alvesta. Vi tog denna till synes lilla tävlingen på fullt allvar, och med facit i handen så blev det en otrolig succé. Direkt efter målgång bestämdes det att vi skulle anordna ett riktigt motorsportsevent, ett långlopp för skrotbilar, med riktiga regler.

 

Med andan i halsgropen bokade vi en dag på Anderstorps berömda Scandinavian Raceway, och vi började fundera på vad vi hade gett oss in på. På bara ett par veckor hade vi sålt alla 60 platserna och vår dröm var på väg att bli verklighet.

 

Den 22 April 2017 tog vi över Scandinavian Raceway och höll i vårt allra första långlopp. Och det sägs att Race4fun sedan 2018, är Sveriges, kanske till och med Nordens största långloppsserie.

Om oss: Om oss
bottom of page