top of page

Sveriges största långloppsserie avgjordes under perfekta förhållanden på Mantorp ParkUnder pingsthelgen samlades 70 av landets bästa långloppsteam på Mantorp Park i Östergötland för att under två dagar göra upp i den tredje deltävlingen av Race4Fun, Sveriges största långloppsserie. Det bjöds på bra racing, fint väder och bra gemenskap när två av årets favoriter tog nya segrar på Mantorp.


På lördagen kördes Svenska Skrotbilsklassikern, en klass med standardbilar med en ålder på 20 år eller äldre med standarddäck där man tävlar i åtta timmars långsloppsracing. Hela 33 bilar kom till start i klassen, där första timmen kantades av en hel del safetycars på grund av olika incidenter. Därefter flöt tävlingen på under sju tuffa timmar, där det sista timmen kom att bli en intensiv kamp om segern mellan segrarna från förra tävlingen, Black Edition från Vara, och Malmö/Göteborgs-teamet Valhalla Racing. Black Edition i sin BMW tog in sekund för sekund i racets slutskede, men Valhalla Racing kunde hålla undan och ta sin andra seger för säsongen i deras Peugeot 306. Segern betydde extra mycket för Valskalle, som till denna tävlingen åter hade med föraren Boris Södergren som fått avstå inledningen av säsongen på grund av hälsoproblem. Trea blev teamet Motörpeg från Lönsboda.


Tony Grönberg, Valhalla Racing, segrare Svenska Skrotbilsklassikern, säger:

”Hela den här dagen har handlat om Boris, och att få igång honom igen. Vi har pratat så många gånger om hur mycket vi saknat honom och det är väldigt kul att han kunnat komma tillbaka och köra. Vi vet hur duktig han är på att köra bil, så detta är dagens behållning. Även om det alltid är kul att vinna också.”

På söndagen kördes den tredje deltävlingen i Klass 2 8H Cup, med tvåhjulsdrivna trimmade racingbilar på R-däck där 37 bilar startade racet. Här var det Team Svärfar som med den internationellt erfarne föraren Daniel Palma kopplade greppet inledningsvis. De fick tyvärr bryta en timme in i racet. Därefter var det Team 1 It’s Fun Racing som övertog ledningen i sin klassiska Opel Kadett GSi, tills deras motor gav upp. I det läget kunde NJ Motorsport från Växjö kliva upp i ledningen av racet, som de sen kunde bevaka hela vägen in i mål. Därmed tog NJ Motorsport i deras Mini Cooper sin andra raka seger och utökar ledningen i mästerskapet. Fairspeed Motorsport från Linköping blev tvåa, strax framför Rocco Racing från Falkenberg som på sista stinten körde in flera minuter på Fairspeed men målflaggan kom för tidigt för deras del för att de skulle ha chans att utmana om andraplatsen på riktigt.


Niklas Jönsson, NJ Motorsport, segrare Klass 2, säger:

”Vi har nog inga hemligheter. Vi kör utan misstag och har haft det mesta under kontroll idag.”


Emil Svensson, Promotor Race4Fun, säger:

”Som vanligt har det vart en fantastisk helg där teamet bjudit på grym racing med hela 70 team som fightats på banan. Vädret har vart klockrent hela helgen och vårt Race4Fun Crew ihop med MK Scandia och Mantorp Park har levererat en perfekt racehelg till våra deltagare. Nu ser vi fram mot att fortsätta våra jämna klasser på Sturup Raceway om en månad.”

Resultat:

Svenska Skrotbilsklassikern: https://bit.ly/3xv3m57

Klass 2 8H Cup: https://bit.ly/3MD6lwQ

197 visningar0 kommentarer

Comentários


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page