top of page

Säsongen går in i andra halvlek – Race4Fun återvänder till Sturup Raceway
Race4Fun går in i andra halvlek av säsongen när Sveriges största långloppsserie gästar Skåne och Sturup Raceway utanför Malmö för årets tredje deltävling.


På lördag den 29 juni kör Race4Fun sin tredje deltävling för året på Sturup Raceway utanför Malmö. Race4Fun, Sveriges största långloppsserie, lockar hela 40 bilar till start på lördag. Detta är tredje gången i år som det är fullt startfält, varav 21 bilar i Klass 2 och 19 i Klass 1.


I Klass 2 8H Cup leder danska NH Motorsport i sin BMW 320 efter två raka segrar. Frågan är om något team kan peta ner dem från tronen. Konkurrensen är stenhård med alla favoriter på plats, inklusive RC Racing, T2NT, MEJK Racing, ST-Auto/Veidec Racing, TJM Racing, MK Motorsport Team och Team BC med flera. Ett spännande tillskott är Ekskalle Racing, som tidigare varit ett toppteam i klassen och nu återvänder till Race4Fun med en Nissan Micra.


I Klass 1 Svenska Skrotbilsklassikern är det som alltid ett maxat startfält. Valhalla Racing, som vann senast på Anderstorp, är inte med på Sturup. Istället finns många starka utmanare om segern som Gokartcity.se, Team T Legacy Track, Team JPR, JCR Racing och Team SNAAB Racing, som alla kommer att kämpa om segern. Dessutom ska man absolut inte räkna bort de starka danska teamen i klassen, såsom NH Motorsport, Kudsk Motorsport, SEQURE Motorsport och Peanut Racing med flera.


Race4Fun avgörs med ett åtta timmar långt race, med start 09:00 och målgång 17:00. Fantastiskt väder väntar, när sista racet innan sommaruppehållet ska avgöras.


Emil Svensson, promotor för Race4Fun:

"Vi ser verkligen fram emot att avgöra sista racet innan sommaruppehållet. Det är fantastiskt att se så många starka team och förare samlade här på Sturup Raceway. Vi är redo för ett tufft race som alltid, och vi vet att Sturup är en bana som bjuder in till jämn och spännande racing.”


Missa inte chansen att följa tävlingen live. Du kan följa hela tävlingen i våra livesändningar på Youtube med Sebastian Bourghardt och Uffe Nimbe bakom mikrofonerna. Dessutom kommer det att finnas livefeeds inifrån NH Motorsports båda bilar och T2N2 på lördag.


Som alltid är det fri entré på Race4Fun:s deltävlingar, och matserveringen är öppen genom våra vänner på Trucking Delicious, som finns på plats från fredag strax efter lunch och sköter all mat i helgen.

204 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page