top of page

Perfekta förutsättningar när Nordic Endurance 1 avgjordes på Kinnekulle RingÅrets näst sista deltävling i Riksmästerskapet för långloppsracing, Nordic Endurance 1, avgjordes i sensommarsol under söndagen på Kinnekulle Ring i Götene.

Efter deltävlingen på Kinnekulle Ring är det otroligt jämnt i toppen av mästerskapstabellen, där Fyra 3 Racing från Värnamo fortsatt leder med fyra poäng över nya tvåan LMRacing.

När målflaggan föll efter sex timmars racing kunde LMRacing i sin VW Golf TCR ta sin andra seger för säsongen i Klass C, och därmed gå om DK Racing till en andraplats i tabellen. DK Racing öppnade dagen starkast i Klass C, men fick bryta tävlingen när bakaxeln havererade på deras Opel Manta. Team ALT Racing tog målflagg som tvåa i klassen, med Curbs/Fillebaxter på tredjeplatsen.

Skararp Motorsport, i en BMW, körde hem årets andra seger i Klass B. Därmed klättrade det Halländska teamet till en tredjeplats i RM-tabellen, sju poäng bakom ledande Fyra 3 Racing.


I Klass A tog Hulting Motorsport i en Renault Clio hem sin första seger för säsongen efter en mycket stark insats på Kinnekulle Ring. Hulting vann före debutanterna Team #77, med Team Gapet på tredjeplats.


Finalen i Nordic Endurance 1 körs på Mantorp Park i Östergötland den 7 oktober. Då det sämsta resultatet ska räknas bort i mästerskapstabellen är det oerhört jämnt i kampen om vilket team som ska bli Riksmästare i långloppsracing 2023.

– Kinnekulle Ring bjöd på perfekta förutsättningar och ett fantastiskt race. Det är oerhört imponerande att vi inte hade en enda incident eller gulflagga under hela dagen. Det visar på den höga nivån alla team i mästerskapet håller. Nu ser vi fram mot finalen på Mantorp och den spännande uppgörelsen om mästerskapstiteln, säger Emil Svensson, promotor för NE1.171 visningar0 kommentarer

Commentaires


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page