top of page

NH Motorsport och Gokartcity briljerade i Race4Fun på Sturup Raceway


Den tredje deltävlingen i Race4Fun, Sveriges största långloppsserie, avgjordes under lördagen på Sturup Raceway utanför Malmö. Det blev dansk och skånsk seger i det åtta timmar långa racet.


I Klass 2 8H Cup, för enklare racingbilar som är 10 år eller äldre, kom 20 bilar till start på den 2.133 km långa banan belägen vid Sturups flygplats. Danska teamet NH Motorsport kom till Skåne med två raka segrar i inledningen av säsongen. NH Motorsport i sin BMW 320 kunde ta ledningen tidigt i lördagens race för att ta sin tredje raka seger. MEJK Racing från Nässjö tog sin första pallplats för året i deras Renault Clio, medan Halländska M Crew Racing körde in sin BMW på en tredjeplats.


I mästerskapstabellen leder nu NH Motorsport på maximala 330 poäng, 43 poäng före nya tvåorna ST-AUTO/Veidec Racing från Hörby på andraplats.


I Klass 1 Svenska Skrotbilsklassikern, för standardbilar som är 20 år eller äldre på standarddäck, var det hemmateamet Gokartcity.se från Malmö som tog sin andra seger för året. Efter att ha glömt sina handskar i depån fick teamet starta sin Peugeot 206 från pitlane. Från sista plats i starten körde dom snabbt upp sig till ledning.


Sista timmen bjöd på en hård kamp om segern mellan Gokartcity.se och NH Motorsport i deras Klass 1-BMW. Som minst skiljde det bara hundradelar mellan teamen på banan, tills NH Motorsport gick brett genom första kurvan och körde på en kona, som genererade 5 minuters stop-and-go. Gokartcity.se vann klassen före NH Motorsport, med danska Peanut Racing på tredjeplats - även dom i en Peugeot 206.


– Det var en svettig fight med NH Motorsport. Vi var snabbare på vissa delar av banan och dom på andra. Vi har inte haft något oflyt idag, men det är en svår bana som äter däck. Det är det enda vi har fått kämpa med. Annars har det vart en fantastisk dag, säger Jonny Hartvig från Gokartcity.se.


Race4Fun tar nu ett sommaruppehåll fram till helgen 24-25 augusti, när den fjärde deltävlingen avgörs på Ring Knutstorp tillsammans med RM-serien Nordic Endurance 1.


– Vilken otrolig helg vi har haft på Sturup Raceway! Racingen var helt fantastisk, med spännande racing ända till målgång. Nu ser vi fram emot höstens tävlingar, som också nästan har fulla startfält. Det kommer att bli en spännande avslutning på säsongen, och jag kan knappt vänta på att komma tillbaka till banorna igen, säger Emil Svensson, promotor för Race4Fun.

209 visningar0 kommentarer

ความคิดเห็น


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page