top of page

Fulla startfält och RM-premiär när Race4Fun och Nordic Endurance 1 kommer till Anderstorp


Det är dags för årets mest efterlängtade racehelg på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Helgen bjuder på två spännande dagar långloppsracing med både Nordic Endurance 1 och Race4Fun.


På lördag den 1 juni är det premiär för Nordic Endurance 1, Riksmästerskapet i långloppsracing. Det sex timmar långa racet samlar ett mycket starkt startfält, trots att fjolårets vinnare, Fyra 3 Racing, inte är på plats. Istället ligger fokus på fjolårets silvermedaljörer LMRacing och treorna DK Racing, som förväntas ta upp kampen om RM-guldet. Ett nytt team i årets serie är NH Motorsport från Danmark, som tävlar i en BMW. NH Motorsport vann förra året serien i Race4Fun och är redo att ta sig an den svenska eliten i Nordic Endurance 1.


På söndag den 2 juni är det dags för Race4Fun att köra sin andra deltävling för året. Race4Fun är Sveriges största långloppsserie och lockar hela 57 bilar till start. 


I Klass 2 8H Cup är alla favoriter på plats, inklusive NH Motorsport, RC Racing, T2NT, MEJK Racing och ST-Auto/Veidec Racing och många fler. Dessutom gör NJ Motorsport, som vann Klass 2 år 2022, comeback med sin Mini Cooper.


I Klass 1 Svenska Skrotbilsklassikern är det som vanligt ett maxat startfält. Gokarcity.se har två raka segrar i klassen, och frågan är om de kan ta en tredje raka seger? Många team är sugna på att utmana och göra racet till en riktig nagelbitare.


Helgens tävlingar blir extra internationella då Race4Fun även är en deltävling i den danska Citroen C1 Cup. Många danska team är på plats, vilket höjer konkurrensen ytterligare.


Race4Fun avgörs med ett åtta timmar långt race, med start 09:00 och målgång 17:00.


Emil Svensson, promotor för Race4Fun och NE1, ser fram mot helgens tävlingar: 


"Vi ser verkligen fram emot denna spännande helg och att äntligen få starta årets Nordic Endurance 1. Det är fantastiskt att se så många starka team och förare samlade här i Anderstorp. Vi är redo för en oförglömlig helg med mycket bra racing och hårda kamper på banan.”


Följ söndagens race live på Youtube: https://www.youtube.com/@RACE4FUN

468 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page