top of page

Favoritseger när Sveriges största 24-timmarslopp avgjordes på Mantorp Park


Under helgen avgjordes Sveriges största 24-timmarsrace på Mantorp Park, när Race4Fun 24H i samarbete med Huski Chocolate gick av stapeln med hela 57 startande team och närmare 300 förare. Segrade gjorde favorittippade teamet Black Edition från Vedum i Västergötland.


Klockan 12:00 på lördagen gick starten, och det 57 bilar stora fältet dundrade iväg på klassiska Mantorp Park. Från start var det Team Svärfar som tog kommandot, med en välrenommerad föraruppställning bestående av bland annat dubbla STCC-mästaren Janne ”Flash” Nilsson, Daniel Vebster som tävlar i Italienska GT3 Sprint Series i en Ferrari, samt Daniel Palma som kör Lotus Cup Europe. När dom fick problem med sin Volvo S60 kunde Black Edition och deras BMW gå upp i ledning på varv 38, en ledning dom höll hela vägen in i mål klockan 12:00 på söndagen efter 597 varv.


Black Edition har tidigare under året vunnit tre av fem 8-timmarsrace i Svenska Skrotbilsklassikern, och varit på pallen i de övriga två. De sätter nu punkt för en fantastisk säsong med seger i Race4Fun 24H.

– Det känns skönt. Allt gick som planerat, seger var målet, säger Nils Leijer från Black Edition.


Bakom Black Edition blev det en dansk uppgörelse där två danska team fick kliva upp på pallen. Tvåa blev teamet Lynhurtig Motorsport i en Peugeot 206 följt av NH Motorsport i en BMW Compact.


Race4Fun 24H är det enda 24-timmarsloppet arrangerat under Svenska Bilsportförbundet, och årets upplaga flöt på utan större incidenter och med stort beröm av deltagande team. Tillsammans med Mantorp Park och MK Scandia blev det en bra avslutning på långloppssäsongen.


– Vi ser tillbaka på en fantastisk helg på Mantorp Park med ett av de största startfälten i racingsverige. Det blev ett otroligt intressant race med många fighter hela vägen in i mål, och jag vill gratulera alla våra team till en fantastisk insats. Jag vill också rikta ett stort tack till MK Scandia och alla de funktionärer som i 24 timmar såg till att tävlingen kunde genomföras, och även tacka alla team som var med och körde och såg till att helgen blev så bra som den blev,säger Emil Svensson, promotor för Race4Fun.


– Nu fortsätter arbetet med att planera för 2023, då vi ska leverera landets bästa racing under både Race4Fun, vår nya RM-serie Nordic Endurance 1 och Nordic TimeAttack, avslutar Svensson.
695 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page