top of page

Dubbelt BMW-kombi i topp när Sveriges största långloppsserie gästade Mantorp Park


Under söndagen körde Sveriges största långloppsserie, Race4Fun, sin andra deltävling för säsongen när man besökte Mantorp Park utanför Linköping. Det bjöds på strålande väder och hård racing när 50 bilar gjorde upp om segrarna. Helgens tävling på Mantorp Park hade lockat ett helt fullt startfält på 50 bilar och närmare 200 förare som skulle göra upp under åtta timmars racing. En nyhet för tävlingen var att både Klass 1 och Klass 2 tävlade samtidigt på banan, efter att de senaste åren vart uppdelade på två dagar. I Klass 1 - Svenska Skrotbilsklassikern, för standardbilar som är 20 år eller äldre, var det teamet Black Edition från Vedum i Västergötland i sin dieseldrivna BWM-kombi som tog hem segern. Black Edition var på pallen i samtliga deltävlingar förra säsongen, men missade pallen i premiären på Ring Knutstorp i mars. De vann tävlingen två varv före NH Motorsports Klass 1-BMW från Danmark, med Värnamo-teamet Useless i deras Peugeot 206 på tredjeplats. Black Edition blev också femma totalt i hela startfältet bland Klass 1 och 2.


– Det känns bra. Nu vet vi att bilen är bra, och att vi kör bra. Igår kväll stod vi och grejade med kopplingen, för den slutade funka. Det har funkat okej idag, men den krånglar fortfarande lite, säger Nils Leijer från Black Edition.

Klass 2 8H Cup, för mindre tvåhjulsdrivna racingbilar och trimmade standardbilar som är minst 10 år gamla, blev det också en BMW-kombi i topp. Denna gången genom Danska NH Motorsport och deras Klass 2-team. NH Motorsport fightades inledningsvis med Opel-teamet It´s fun Racing Team1 om ledningen. Men när deras Opel Kadett från 1989 fick problem halvvägs genom racet kunde danskarna köra hem sin första seger i Race4Fun. Tvåa blev Team BC från Nässjö med RC Racing från Katrineholm på tredjeplats.


– Det känns fantastiskt, summerar NH Motorsport efter målgång. I Cup-tabellen för Klass 2 leder NH Motorsport på 215 poäng, med Team BC som tvåa på 200 poäng. Trea är ST-Auto/Veidec Racing från Hörby på 195 poäng.– Vi ser tillbaka på en fantastisk racedag på Mantorp Park. Vi visste att det skulle bli en utmaning att köra 50 bilar från båda klasserna samtidigt på banan. Men förare, team, funktionärer och alla inblandade har skött det med bravur. Årets serie är otroligt jämn, och vi ser fram mot att fortsätta säsongen på Sturup Raceway den 3 juni, säger Michael Arvidsson, promotor för Race4Fun.

Deltävling tre, av totalt fem, körs den 3/6 på Sturup Raceway utanför Malmö.


Länkar:433 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page