top of page

Dansk dominans när Sveriges största långloppsserie hade premiär på Ring Knutstorp


Sveriges största långloppsserie i racing, Race4Fun, hade under helgen säsongspremiär på Ring Knutstorp i Skåne. Över 70 team och 300 förare deltog i årets första race på barmark. Av de sex pallplatserna i de två tävlande klasserna, gick hälften av dom till danska team. Redan på fredagen startade bilsporthelgen med en trackday, eller testdag, där team från både Race4Fun, andra serier, och även privatbilar, fick testa på sina bilar på banan.

På lördagen kördes den första deltävlingen i Race4Fun 8H Cup för Klass 2, där man tävlar med mindre tvåhjulsdrivna racingbilar eller något trimmade standardbilar som är minst 10 år. Här var det dom regerande mästarna i klassen, NJ Motorsport från Hovmantorp i sin Mini Cooper, som imponerade och vann tävlingen. De tog hem segern efter hård kamp mot danska teamet NH Motorsport i sin BMW, som slutade tvåa i regnet på Ring Knutstorp. Trea blev även fjolårstreorna i mästerskapet, ST Auto/Veidec Racing från Hörby - som in på mållinjen slogs mot Team BC från Nässjö som blev fyra.


– Det har flutit på hela dagen. Det är fantastiskt kul, och har vart värt allt slit under vintern. Vi har tagit dagen som en träning inför riksmästerskapet Nordic Endurance 1, säger Niklas Jönsson från NJ Motorsport.


Under söndagen ställde hela 41 bilar upp i premiären av Svenska Skrotbilsklassikern, där man tävlar med otrimmade standardbilar som är 20 år eller äldre. Här var det tidigt fyra danska team som kopplade greppet om toppen, och bytte positioner med varandra under dagen. Mot slutet av racet hade Lynhurtig Motorsport i sin Peugeot 206 kopplat greppet om ledningen före Sequre Motorsport, även de i Peugeot. Pallen såg ut att bli heldansk, då NH Motorsport låg trea i sin Klass 1-bil. Men i slutet av racet fick NH Motorsport en bestraffning för en incident, och den sista pallplatsen gick till fjolårsvinnarna på Ring Knutstorp, Valhalla Racing.

– Vi ser tillbaka på en fantastisk helg som öppnade racingsäsongen 2023. Jag är överväldigad över att se att intresset för att köra långloppsracing är så stort, trots den tuffa ekonomin som råder i samhället. Teamen har bjudit på stenhård racing, och jag ser mycket fram mot fortsättningen av denna säsongen, säger Emil Svensson, promotor för Race4Fun.


Nästa deltävling i Race4Fun, av totalt fem, körs på Mantorp Park i Östergötland den 16 april. Race4Fun AB är även promotor av det officiella riksmästerskapet i långloppsracing, i samarbete med Svenska Bilsportförbundets racingutskott, och kör sin premiärhelg på just Ring Knutstorp helgen 5-6 maj. I mästerskapet, som går under namnet Nordic Endurance 1, tävlar man med riktiga racingbilar och vinnaren blir krönt till riksmästare av Svenska Bilsportförbundet.


Resultat:

Klass 2 8H Cup - https://bit.ly/3ZqPP9B

Klass 1 Svenska Skrotbilsklassikern - https://bit.ly/42MV2va

314 visningar0 kommentarer

コメント


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page