top of page

Bekanta team i toppen när Race4Fun körde årets tredje deltävling på Sturup Raceway


När den tredje deltävlingen av Sveriges största långloppsserie, Race4Fun, avgjordes på Sturup Raceway utanför Malmö var den en bekant syn i toppen av båda klasserna.


I Klass 1, Svenska Skrotbilsklassikern, var det danska teamet Lynnhurtig Motorsport som inkasserade sin andra seger för säsongen. Lynnhurtig var med redan från start och klev upp i ledning under den första timmen, en ledning som blev till seger med fyra varv över Team Gokartcity.se. Trea blev NH Motorsport, även dom från Danmark, i sin Klass 1-bil. Black Edition, som vann senast på Mantorp i sin BMW, slutade fyra med ett knappt varv upp till pallen.


– Det känns perfekt, det är som det ska vara. Det har vart väldigt jobbigt idag med värmen. Det har gått hårt åt däcken, vi har fått byta sex däck idag, säger Lynnhurig, som kör en Peugeot 206.I Klass 2 8H Cup så är det en mycket bekant trio som toppar resultaten på Sturup. Smålänningarna i Team BC tog årets första seger före danska NH Motorsport, och Hörby-teamet ST Auto/Veidec Racing på tredjeplats. Samma trio toppade cuptabellen inför helgens tävling, och med två race kvar att köra är det fortsatt NH Motorsport i topp, före Team BC och ST Auto/Veidec Racing. Topp tre skiljs åt av 25 poäng.


– Det gick ju rätt bra. Det har vart riktigt varmt i bilen idag, men det var bara att mata på. Bilen går riktigt fint, säger Team BC, som kör en Honda Civic.


MK Motorsport Team och TJM-Racing gjorde sina bästa insatser för året, och slutade fyra respektive femma i Klass 2.

Nu tar Race4Fun sommaruppehåll med sina åttatimmars race, och är tillbaka den 6 augusti med deltävling fyra på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

– Återigen en fantastisk helg med Sveriges bästa långloppsgäng. Jag är otroligt imponerad över alla våra team som tog sig igenom en utmanande och varm dag. Vi ser en spännande utveckling i toppen av 8H Cup, där tre team på allvar börjar göra upp om årets titel. Det ska bli spännande att se upplösningen av årets säsong efter ett välbehövligt sommaruppehåll, säger Michael Arvidsson, promotor för Race4Fun.

266 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page