top of page

Över 70 team anmälda till Race4Fun och Nordic Endurance 1 2023


Med knappt en månad kvar innan långloppssäsongen 2023 drar igång är intresset stort för att tävla i de två serier som Race4Fun AB arrangerar. Trots det tuffa ekonomiska läget i samhället är det över 70 team som anmält sig till Sveriges största långloppsserie Race4Fun och Riksmästerskapet Nordic Endurance 1. – Vi är glada att se så stort intresse för att köra långloppsracing, trots lågkonjunktur och hög inflation. Det är ett styrkebesked för långloppsracingen i Sverige, och för organisationen bakom Race4Fun och NE1 som jobbat hårt för att arrangera landets bästa tävlingsarrangemang tillsammans med våra banägare och föreningar runt om i landet, säger Emil Svensson, promotor för Race4Fun och NE1.

I Race4Fun, där man tävlar med skrotbilar som är 20 år eller äldre samt trimmade standardbilar eller enkla racingbilar som är 10 år eller äldre i 8-timmarslopp, är säsongsstarten nu bara tre veckor bort. Premiären körs på Ring Knutstorp helgen 24-26 mars, där man inleder helgen med en öppen träningsdag för alla som vill köra på bana följt av två dagar med tävlingar. Här är flera av de senaste årens favoriter anmälda, som fjolårsmästarna NJ Motorsport, Team BC från Nässjö och ST-Auto/Veidec Racing. Även i Skrotbilsklassikern återfinns bland annat tre danska team och tidigare mästarteamet Vallhalla Racing. – Race4Fun ska vara Sveriges bästa och enklaste långloppsserie, som ska fungera som en inkörsport och språngbräda in i racingen. Vi är glada att se så många team som väljer att komma tillbaka till oss år efter år, men också så många nya team som hittar till oss. Även om vi har många team anmälda, så finns det några få platser kvar till premiären på Ring Knutstorp. Vill man vara med gäller det att anmäla sig snabbt, fortsätter Emil Svensson.

Race4Fun AB fick förra året uppdraget att i samarbete med Svenska Bilsportförbundets racingutskott arrangera det officiella Riksmästerskapet i långloppsracing, under namnet Nordic Endurance 1 (NE1). Under hösten kördes en RM-final på Ring Knutstorp, och i år körs mästerskapet som en serie med fem deltävlingar på olika banor runt om i landet. Även här är det stort intresse från landets främsta långloppsteam att tävla om medaljerna, när säsongen startar på Ring Knutstorp 6/5. – Efter en lyckad premiär förra året ser vi nu fram mot att köra Nordic Endurance 1 som en serie på fem av landets bästa banor. Vi vet redan nu att de flesta av landets främsta team har aviserat att de ska köra NE1 2023, och att många har vässat sina ekipage och införskaffat nya bilar för att ha de bästa chanserna att utmana om RM-guldet, säger Michael Arvidsson, delägare av Race4Fun AB och NE1.

Vill du också utmana landets bästa långloppsteam i Sveriges största och bästa långloppsserier? Anmälan till Race4Fun och NE1 är fortfarande öppen på www.race4fun.se.

341 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page