WOW! 80 Team! Vilken helg & vilken racing! WOW!

2021-07-10 Sturup Raceway, Svenska Skrotbilsklassikern


Regnet öste ner när en brokig skara med både nybörjare och rutinerade deltagare samlades framför race-control för det obligatoriska förarmötet. Förutsättningarna hade kunnat vara bättre rent vädermässigt men att kunna ställa upp med inte mindre än 36(!) anmälda team gjorde att regnet snabbt glömdes bort.

En av våra härliga deltagare konstaterade glatt att vädret inte var något problem. Det var helt enkelt bara en del av banan idag.


Vår fantastiska rescue-personal var på helspänn när starten gick, banan var full med vatten och tidigare erfarenhet pekade på ett antal snabba avåkningar. Men...man hade helt enkelt fel, dessa underbara team slutar aldrig att överraska oss. Förarnas goda omdöme och respektfulla körning gjorde att det tog en hel timme innan vi fick se den första avåkningen. Det om nåt, under dessa förutsättningar, är otroligt imponerande.

Regnet fortsatte att ösa ner fram tills det var ca 2,5 timmar kvar av racet. Då torkade det upp och det syntes direkt på varvtiderna. Det gick markant fortare för alla våra team och vi som arrangörer var superglada för våra deltagares skull att de äntligen fick chansen att köra på torr asfalt.


Efter 8 timmars jättefin racing kunde vi tillslut konstatera vilka tre team som lyckats bäst för dagen. Podiet såg ut som följande:


  1. Valhalla Norsemen, Malmö

  2. Team Autocity.se, Dösjebro

  3. LAFAB Racing, Karlskrona


Grattis!

2021-07-11 Sturup Raceway, Eontyre Cup, Race 4


Solen sken från en klarblå himmel. Det låg en elektrisk stämning över hela depåområdet. Efter en rundvandring bland teamens bilar kunde man snabbt konstatera att vi aldrig tidigare haft en starkare startfält. Man kunde redan där konstatera att det kommer bli ett otroligt jämnt och spännande race.