top of page

WOW! 80 Team! Vilken helg & vilken racing! WOW!

2021-07-10 Sturup Raceway, Svenska Skrotbilsklassikern


Regnet öste ner när en brokig skara med både nybörjare och rutinerade deltagare samlades framför race-control för det obligatoriska förarmötet. Förutsättningarna hade kunnat vara bättre rent vädermässigt men att kunna ställa upp med inte mindre än 36(!) anmälda team gjorde att regnet snabbt glömdes bort.

En av våra härliga deltagare konstaterade glatt att vädret inte var något problem. Det var helt enkelt bara en del av banan idag.


Vår fantastiska rescue-personal var på helspänn när starten gick, banan var full med vatten och tidigare erfarenhet pekade på ett antal snabba avåkningar. Men...man hade helt enkelt fel, dessa underbara team slutar aldrig att överraska oss. Förarnas goda omdöme och respektfulla körning gjorde att det tog en hel timme innan vi fick se den första avåkningen. Det om nåt, under dessa förutsättningar, är otroligt imponerande.

Regnet fortsatte att ösa ner fram tills det var ca 2,5 timmar kvar av racet. Då torkade det upp och det syntes direkt på varvtiderna. Det gick markant fortare för alla våra team och vi som arrangörer var superglada för våra deltagares skull att de äntligen fick chansen att köra på torr asfalt.


Efter 8 timmars jättefin racing kunde vi tillslut konstatera vilka tre team som lyckats bäst för dagen. Podiet såg ut som följande:


  1. Valhalla Norsemen, Malmö

  2. Team Autocity.se, Dösjebro

  3. LAFAB Racing, Karlskrona


Grattis!

2021-07-11 Sturup Raceway, Eontyre Cup, Race 4


Solen sken från en klarblå himmel. Det låg en elektrisk stämning över hela depåområdet. Efter en rundvandring bland teamens bilar kunde man snabbt konstatera att vi aldrig tidigare haft en starkare startfält. Man kunde redan där konstatera att det kommer bli ett otroligt jämnt och spännande race.

Starten går och redan från början var det tydligt att ingen hade för avsikt att frivilligt vika ner sig från en eventuell pallplats. Snabba varvtider växlades med snygga omkörningar. Depåstoppen sköttes med mikroprecision från teamens sida. Inte mycket som skiljer oss från F1-teamen när det gäller de strategiska uppläggen. Möjligen finns det en viss skillnad gällande teamens budget.

Ställningen i racet ändrades kontinuerligt under hela dagen, vi hade ett flertal starka team som ledde vid flera olika tillfällen. Omständigheter som depåstopp, svartflagg och däckbyte gjorde att det ständig var nya team i topp, om än i korta stunder.

Mot slutet på racet kunde man konstatera att pokalstriden stod mellan Valhalla Racing, Ekskalle racing och Team Svärfar.


Det var dock ingen bland varken deltagare eller funktionärer som hade förväntat sig att få se vad som kom att utspela sig under racets sista 30 minuter. Vi kan konstatera att det bjöds på en sällan skådad spänning, underhållning och racing i bästa Race4fun-klass. Ni som inte sett upplösningen rekommenderas att gå in Race4funs egen YouTube-kanal där ni kan se hela racet eller spola fram till tävlingens rafflande upplösning. Vi kan inte återge spänningen i ord så ta tillfället i akt och ta en titt på YouTube-kanalen..


Efter sista depåstoppet var det uppenbart att segern skulle stå mellan Valhalla Racing och Ekskalle Racing och efter en otroligt spännande kamp som pågick ända fram till målflagg så stod Ekskalle Racing som segrare med endast 2 sek i marginal.


Vid det obligatoriska doping-testet efter racet kunde man konstatera ett förhöjt kanelgiffel-värde hos Ekskalle Racing men då detta ännu inte dopingklassats så friades Ekskalle Racing på alla punkter.

Slutställning:

  1. Ekskalle Racing, Fjärås

  2. Valhalla Racing, Malmö

  3. Team Svärfar, Kristianstad


Grattis!
Från oss alla på Race4fun vill vi tacka alla er som under helgen bjudit på många kära återseende, många skratt, fantastisk körning och ett uppträdande på och utanför banan som uppskattas av banägare, banskötare, personal och inte minst av Race4fun.

Vi är en race-familj som väcker stor uppmärksamhet i Sverige, och det är ni deltagare som är ryggraden i vårt koncepts framgång.


Tack än en gång och vi hoppas att vi ses på Mantorp.


219 visningar1 kommentar

1 則留言


mikaellundsjo
mikaellundsjo
2021年7月12日

SEMLA Racing (även sedemera Semla CAMPING) vi gjorde ett hastigt namnbyte efter vårt kopplingshaveri...och tog fikapaus i husvagnen :) Vårt team kan hälsa att vi siktar på 24H på Mantorp. Med nyrenoverad koppling. Ses där!

按讚
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page