top of page

Ingen deltävling på Mittsverigebanan - NE1 kör premiär på Anderstorp



Nordic Endurance 1, RM-serien i långloppsracing, skulle kört årspremiär på Mittsverigebanan utanför Härnösand kommande helg. Men organisationen bakom NE1 har tyvärr behövt ta beslut att stryka tävlingen. Premiären för årets RM kommer nu avgöras på Scandinavian Raceway i Anderstorp den 2 juni.

 

Anledningarna bakom beslutet att stryka tävlingen är två:

-    Delar av banan är fortsatt täckt i stora mängder snö.

-    För få team var anmälda för att tävlingen skulle vara möjlig att genomföra.

 

Den sena våren gör att delar av Mittsverigebanan fortsatt är täckt i ett stort lager snö. Aktuella delar av banan ligger i skugga stora delar av dagen, och fortsatta minusgrader nattetid gör att organisationen på banan inte bedömer att man kommer få till en tillfredställande lösning i tid till kommande helg.

 

Ett tiotal team hade vid fredagens utgång av anmälningstiden skickat in sin anmälan till racet. Det bedöms vara för få, både för att få ekonomin kring arrangemanget att gå ihop och för att det ska vara en värdig mästerskapstävling. NE1 vill uppmana alla team som har ambitionen att köra i serien under året att i god tid anmäla sig till tävlingarna, för att både ekonomisk- och tävlingsmässig planering ska kunna göras med så god framförhållning som möjligt.

 

Den långdragna vintern har satt käppar i hjulet för planeringen av årets RM-serie, där de två första tävlingarna på Mantorp Park och Mittsverigebanan nu båda behövt ställas in på grund av snö.

 

Resterande fyra deltävlingar i Nordic Endurance 1 är planerade att genomföras enligt originalplanen. Därmed består årets RM av fyra deltävlingar, där samtliga räknas in i slutresultatet. Betald anmälningsavgift kan antingen gå vidare till nästa deltävling, eller återbetalas på begäran.

 

Vi ses på premiärtävlingen den 2 juni på Scandinavian Raceway i Anderstorp!

233 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page