Eontyre Cup 2021 Slutade Med Buller Och Brak!


2021-08-08 Final Race4fun 8h Eontyre Cup på Mantorp Park!

En dag där SMHI och Co i veckor hade lovat regn i mängder. Men istället tittade solen fram med jämna mellanrum och gjorde att det kändes som ett perfekt väder för en rafflande final.


Kl 09.00 gick starten med 45!!! startande, glada och taggade team. Återigen visade Race4fun-familjen med kraft att vi är sveriges största och bästa racingserie. Största, för att vi är flest, och bäst, för att vi alla tillsammans hjälps åt att göra detta möjligt.


Efter en heldag med fantastisk racing från alla våra team så började det se riktigt mörkt ut på himlen. Sen började det regna, och det var inget normalt sommarregn utan snarare ett rejält monsunregn. Och som ett brev på posten så kom åskan och blixtarna, det var som om himlen hade bestämt sig att minsann se till så att säsongsavslutningen blev rejält spektakulär.

När det endast återstod ett par minuter slog blixten ned i kontrolltornet!!!! Smällen skakade marken där vi alla stod och åskdånet var mäktigt. Det enda problemet var att blixtnedslaget slog ut utrustningen i vår mediabuss och direktsändningen bröts. Det var ett rejält drama tills vi räknat in alla våra medarbetare och sett till så att alla mådde bra.


Racet!? Det vann våra vänner i Ballaton Racing efter fenomenal körning hela dagen.


På en stark andraplats kom ST Auto / Veidec Racing, som äntligen fick en fin pallplats.


På tredje plats kom Valhalla Racing, som lyckades ta sig förbi Mejk Racing i regnkaoset. Det ryktas om att Valhalla Racing utnyttjat sina Asa-kontakter med Tor Åskguden inför spurten.