top of page

sön 15 sep.

|

Kinne-Kleva

Final Race4Fun Kinnekulle Ring Deltävling 5 15:e Sept 2024

Kör 8 timmars långlopp klass 1 eller 2

Final Race4Fun Kinnekulle Ring Deltävling 5 15:e Sept 2024
Final Race4Fun Kinnekulle Ring Deltävling 5 15:e Sept 2024

Tid och plats

15 sep. 2024 08:00 – 17:00

Kinne-Kleva, Kinne-Kleva, 533 96 Götene, Sverige

Om evenemanget

Kinnekulle Ring, Idén kring en motorbana i det gamla gruvbrottet växte fram i början av 1960-talet. 1969 byggdes motorbanan Kinnekulle Ring. Initiativtagare och ägare var då Håkan Knutsson, som även var chef på Brattefors Kalkbruk. Att bygga banan på dagbrottet av dagbrottet gör det hela extra unikt och med det kan publiken se tävlingarna uppifrån. Man lyckades få till en 2072 meter lång slinga som idag är den enda banan i Sverige som är intakt sedan den anlades.

1984 tog föreningen Kinnekulle Trafikövningsplats rollen som ägare av området och fortsatt drivit verksamheten inom risk- och säkerhetsutbildningar. 2019 stod det klart att Tråvadsföretaget Stenhaga Invest tar över som ny ägare av motorbanan.

Än idag bedriver man risk- och säkerhetsutbildningar, anordnar tävlingar och event. Banan används även som övningsplats för blåljus men också hyrs ut i sin helhet.

Vi ordnar så du får köra tillsammans med ett brett startfält i en riktig 8-timmars långloppstävling. Du väljer ett av våra två reglementen. Vårt reglemente för ”Klass 1” är motorsportssveriges enklaste reglemente. I korta drag fungerar det så här. Du samlar ett team, ni köper en bil. Eventuella airbags ska demonteras, sen är den startklar. Vill man kanske köra något som är lite mer åt racinghållet, där man får modifiera bilarna mer, väljer man att köra under vårt reglemente ”Klass 2”.

Klass 1 är den perfekta klassen för dig som är nybörjare, eller för företaget som vill få en annorlunda upplevelse. Det är en superenkel skrotbilsklass, där du kör med en standardbil. Köp en bil som är 20 år eller äldre och boka din startplats redan nu.

Klass 2 är för dig som vill köra lite närmare racing. Där ska bilen vara 10 år eller äldre, och bilen får till viss del modifieras.

Biljetter

 • Kinnekulle Ring 15:e Sept 2024

  Välkommen till Kinnekulle Ring och 8-timmars långloppstävling.

  • 6 500,00 kr
   Skatt: moms inkluderad
  • 6 500,00 kr
   Skatt: moms inkluderad
 • Tillval: Livesänd ombordkamera

  Hyr en egen LIVE Onboard kamera Detta är ett perfekt tillval för er som vill synas mer i NE1 live-sändningar. Om ni har en sponsor så kan det vara smart att erbjuda företaget mer tv-tid. Hela utrustningen är enkel att installera och tar endast 5min. Man klämmer fast kameran i buren och kopplar in 12v kabeln till bilens batteri. Sändningen kan följas direkt via app i en telefon eller surfplatta för övriga i teamet, sponsorer eller familj och vänner.

  1 500,00 kr
  Skatt: moms inkluderad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page