top of page

Tufft i värmen när riksmästerskapet i långloppsracing gästade Falkenberg


Det blev en kämpig dag i den Halländska värmen, när Nordic Endurance 1 - riksmästerskapet i långloppsracing - kördes på Falkenbergs Motorbana under söndagen.

Deltävling två i årets RM-serie arrangerades tillsammans med SSK-serien och Falkenbergs Motorklubb.I Klass A blev det norsk seger genom Tegneby Racing i sin Honda Civic. Inledningsvis var det Hulting Motorsport i en Renault Clio som kopplade greppet om ledningen. Tegneby kom ikapp och gick om på slutet. Trea i klassen blev Team Gapet.

– Det är helt fantastiskt. Vi hade hoppats på detta i premiären, då ville det sig inte. Men nu satt den, summerar Tegneby Racing från Norge.


Pico Racing, baserade bara några kilometer från Falkenbergs Motorbana, hade en tuff hemmatävling. Tekniska problem redan i kvalet gjorde att de fick jobba med bilen i närmare fyra timmar innan de kom ut på banan och kunde rädda en fjärdeplats, efter att ha vunnit klassen i premiären.I Klass B var gick det dock bättre för hemmateamet Skararp Motorsport i sin BMW M3. Skararp höll sig borta från problem och vann både klassen, och tävlingen totalt. LSL-Racing tog sin andra raka pallplats, och segrarna från premiären, Fyra 3 Racing, tog sista pallplatsen och såg till att det blev tre BMW på pallen.


– Det känns såklart jättebra. Hela teamet har gjort en perfekt tävling, det är suveränt, säger Skararp Motorsport efter sin första seger i NE1. Citius Motorsport kom till start med två bilar i Klass B. Bil #8, som rasade motorn i ledning i premiären för en månad sedan fick problem redan i kvalet. Där havererade bakvagnen, och det tog en halvtimme in i racet innan de kom ut på banan. Bil #8 avancerade hela vägen till en andraplats innan fick två bestraffningar och föll till en fjärdeplats. Även bil #80 tappade från en pallplats till en femteplats efter tekniska problem.I Klass C gick segern till DK Racing i sin klassiska Opel Manta. DK Racing var snabbast i kvalet och startade i pole position. Därifrån kunde de köra hem segern trots en snurrning och en bestraffning. Teamet Curbs/Fillebaxter fick kliva upp på pallen med båda sina VW Golf TCR, där bil #15 slutade tvåa före bil #16.


– Det känns skönt att komma i mål. Det började bli väldigt varmt. Det har vart en riktigt rolig dag, säger Kalle Eriksson från DK Racing.


De framhjulsdrivna TCR-bilarna hade en tuff dag på den varma och snabba banan i Falkenberg. Bilarna slet vänster framdäck, och efter bara någon timme hade Team ALT Racing i sin TCR-Golf gjort åt hela fyra däck vänster fram.

I riksmästerskapet, där samtliga klasser räknar poäng i samma tabell, leder Fyra 3 Racing med tre poäng före LSL-Racing. Skararp Motorsport avancerar till en tredjeplats, fem poäng bakom ledning.

– Jag är grymt imponerad av alla team som kämpat hårt i värmen idag. Falkenbergs Motorbana bjöd som förväntat på en händelserik dag där vi fick se tre nya team högst upp på pallen i de olika klasserna. Nu tar vi en välbehövlig sommarvila och ser fram mot fortsättningen av säsongen i höst, när Sveriges bästa långloppsteam ska koras, säger Emil Svensson, promotor för Nordic Endurance 1.


Deltävling tre i Nordic Endurance 1 körs den 6/8 på Scandinavian Raceway i Anderstorp.284 visningar0 kommentarer

Commentaires


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page