top of page

Sveriges största långloppsserie startar på Ring KnutstorpHelgen 25-27 mars är det dags för Sveriges största serie i långloppsracing, Race4Fun, att dra igång sin säsong på Skånska banan Ring Knutstorp i Kågeröd utanför Helsingborg. Premiärhelgen har lockat ett rekordstort startfält på hela 86 team och över 300 förare som gör upp under 8 timmars racing över två dagar.


Helgen startar redan på fredagen med en Track Day eller Test´n Tune, öppen för alla som vill hårdtesta sina bilar inför kommande säsong eller för de som bara vill testa att köra på bana.

Första racet körs på lördagen, när Svenska Skrotbilsklassikern gör årspremiär med sitt 8-timmars race på Knutstorp. Här tävlar hela 46 team, med runt 180 unika förare, i skrotbilar som är 20 år eller äldre. Bilarna ska vara så gott som standard, med modifieringar tillåtna i säkerhetssyfte som att installera en burbåge, eller sätta in säkrare stol och säkerhetsbälten. I klassen tävlar både erfarna team och racerförare, men också rena nybörjare eller företag som gör detta som en kul aktivitet för kunder och anställda. Ute på banan är det hård men fair racing som gäller, där det team som avverkat flest varv under 8 timmar åker hem som vinnare. Att med en skrotbil ta sig genom 8 timmar fullfartsracing utan problem, är den stora utmaningen.

På söndagen körs den första av fem deltävlingar i Race4Fun 8H Cup för 2022. Precis som i Svenska Skrotbilsklassikern är det 8 timmar racing som gäller, där teamet med flest varv tar hem segern. I cupen tävlar man enligt bilar från Klass 2-reglementet. Det är mindre tvåhjulsdrivna racingbilar, eller något trimmade standardbilar med burbågar som är minst 10 år. Premiären har lockat 36 team från hela landet, med såväl några av Sveriges mest meriterade och erfarna långloppsteam, som amatörer som tagit steget upp från Svenska Skrotbilsklassikern.


Emil Svensson, Promotor Race4Fun, säger:

”Äntligen är det premiär, utan restriktioner. Det är en härlig känsla att kunna välkomna deltagare, familjer och publik. Vi gjorde ganska stora förändringar på reglementet i Klass 1 för 2022 med idén om att det måste bli ännu enklare att vara med i instegsklassen Svenska Skrotbilsklassikern. Vi har nästan 90 anmälda team till helgens race, helt fantastisk! Tänk vad många människor som är på väg in i svensk motorsport.”


Magnus Öhrström, VD Ring Knutstorp, säger:

”Vi gläds åt att börja säsongen med våra duktiga arrangörer Race4Fun, alltid lika trevligt att se alla dessa team göra sitt allt för att klara sig kvar hela racet! Vi önskar alla välkomna till Ring Knutstorp och lycka till team och arrangörer."


Tony Grönberg, förare i Race4Fun & regerande mästare i 8H Cup, säger:

”Det har vart en lång väntan inför säsongen. Hela processen att göra ordning bilen inför säsongen är nästan lika rolig som att tävla. Vår bil byggs i Göteborg av Ekskalle Racing, och vi som kommer från Malmö har vart där flera gången och kikat på bygget. Vi pratar om Race4Fun nästan dagligen, så ska bli riktigt kul att träffa alla och köra race igen.”


Kalender 2022:

25-27 mars: Svenska Skrotbilsklassikern & 8H Cup - Ring Knutstorp, Skåne

16-17 april: Svenska Skrotbilsklassikern & 8H Cup - Sturup Raceway, Skåne

4-5 juni: Svenska Skrotbilsklassikern & 8H Cup - Mantorp Park, Östergötland

9-10 juli: Svenska Skrotbilsklassikern & 8H Cup - Sturup Raceway, Skåne

20-21 augusti: Svenska Skrotbilsklassikern & 8H Cup - Mantorp Park, Östergötland

15-16 oktober: Svenska Skrotbilsklassikern 24-timmars - Mantorp Park, Östergötland


303 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page