top of page

Stort startfält och jämna kamper när Sveriges största långloppsserie kör final på Kinnekulle Ring


På lördag avgörs den femte och sista deltävlingen i Race4Fun 8H Cup, Sveriges största serie i långloppsracing, på Kinnekulle Ring utanför Götene. Ett rekordstort startfält med 40 team gör upp om segrarna i årets sista race.


För första gången kommer Race4Fun till Kinnekulle Ring i Västergötland, med sina 2 kilometer är det en av landets snabbaste banor.


I Klass 2 8H Cup är det supertight i kampen om seriesegern. Danska teamet NH Motorsport, BMW 320, har en ledning på 29 poäng över Team BC från Nässjö, Honda Civic, på andraplatsen. Trea i tabellen är ST-Auto/Veidec Racing, VW Polo, från Hörby - Bara sex poäng bakom Team BC. Då en deltävling räknas bort i slutresultatet är det oerhört jämnt om vilka som ska ta hem titeln i årets mästerskap.


Förutom topptrion i tabellen utmanar närmare 20 team i Klass 2, där MK Motorsport Team, MEJK Racing, Billys Bilar, RC Racing, TJM Racing med flera aspirerar på att avsluta säsongen på topp.


I Klass 1, Svenska Skrotbilsklassikern, kommer också 20-talet team till start på Kinnekulle Ring. NH Motorsport i deras Klass 1-BMW, Team FIL i en Volvo S60 och Valhalla Racing i en Peugeot 306 är alla tidigare racevinnare i klassen. Men hårt motstånd mönstras även från team som JCR Racing, Gokartcity.se, SEMLA Racing och Kudsk Motorsport från Danmark.


Finalracet i Race4Fun 8H Cup avgörs över åtta timmar med start på lördag 09:00 och målgång 17:00. Flest varv i respektive klass tar hem segern på Kinnekulle Ring.


Tävlingen sänds live av Rally Live med kommentatorerna Sebastian Bourghardt och Uffe Nimbe via Youtube och svenskbilsporttv.se med start 08:45.


– Vi ser fram mot att avsluta säsongen med fullt startfält på fantastiska Kinnekulle Ring. Det är första gången vi kör på banan, och vi tror den kommer uppskattas av teamen. Sen ser vi också fram mot att avgöra mästerskapet i Klass 2, där det är extremt jämnt inför helgen, säger Emil Svensson, promotor för Race4Fun.

297 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page