top of page

Spännande långloppspremiär avgjordes på Mantorp Park


Söndagen den 7 april körde Race4Fun, Sveriges största långloppsserie, den första av fem deltävlingar för säsongen. När ett helt fullt startfält om 55 bilar gjorde upp på östgötska Mantorp Park under 8 timmars racing.

 

Tävlingsveckan fick en oväntad start, när stora mängder snö föll över södra Sverige. Det ledde till att arrangören Race4Fun AB fick ställa in fredagens träning och lördagens premiärrace i RM-serien Nordic Endurance 1. Men till söndagens Race4Fun-premiär var snön borta på Mantorp Park.

 

I Klass 2 8H Cup, för enklare racingbilar som är 10 år eller äldre, var det närmare 25 bilar som kom till start. Här var det mästarna från fjolåret, NH Motorsport från Danmark, som redan på det femte varvet tog ledningen i sin BMW. De regerande mästarna körde ett felfritt race, och vann årspremiären med sex varvs marginal före TJM Racing, VW Golf, från Trollhättan. ST-Auto/Veidec Racing från Hörby blev trea i sin VW Polo.

 

– Det gick bra. Det var en bra start på säsongen, säger Nicolai Hansen från NH Motorsport.I Klass 1 Svenska Skrotbilsklassikern, för standardbilar som är 20 år eller äldre, var det 30 bilar som gjorde upp i premiären. Inledningsvis var det Team Italy i sin Alfa Romeo som tog ledningen. Men snart övertogs ledningen av GokartCity.se från Malmö, som kunde köra hem sin andra raka seger efter att ha vunnit finalen i fjol. NH Motorsport blev tvåa i sin Klass 1-bil, medan Danska Peanut Racing tog tredjeplatsen.

 

– Helt fantastiskt. Det börjar bli en vana att vinna nu. Allt bara flöt på från start till slut. Det var svåra förhållanden idag, och vi gjorde inga misstag, summerar GokartCity.se.


Race4Fun fortsätter säsongen den 2 juni, när deltävling två avgörs på Scandinavian Raceway i småländska Anderstorp. Då gästas Race4Fun av danska Citroen C1 Cup.476 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page