top of page

Riksmästerskapet i långloppsracing till Falkenberg för deltävling två


På söndag den 11 juni körs den andra deltävlingen av Nordic Endurance 1, Riksmästerskapet i långloppsracing, på klassiska Falkenbergs Motorbana. Närmare 20 bilar finns på startlinjen i årets andra racehelg, som arrangeras ihop med SSK-serien.


Årets säsong i NE1 inleddes för en dryg månad sedan på Ring Knutstorp utanför Helsingborg. När serien nu kommer till Halland och Falkenberg blir det på en av landets snabbast banor.


I Klass A, för bilar med,1,4-liter överladdade motorer och 2,0-liter sugmotorer, kommer Pico Racing i sin Abarth 500 till Falkenberg som favoriter efter att ha vunnit premiären på Ring Knutstorp. Denna gången tävlar teamet på hemmaplan, då man är baserade i just Falkenberg. På Ring Knutstorp utmanade Hulting Motorsport i sin Renault Clio innan de fick bekymmer.

I Klass B, för bilar med 1,8-liter överladdade motorer och 3,0-liter sugmotorer, vann Fyra 3 Racing från Värnamo premiären i sin BMW, och tog i och med det även ledningen i den totala RM-tabellen. Citius Motorsport #8 och Skararp Motorsport, båda i BMW, fick bryta premiären från ledning och söker revansch i Falkenberg. Team Fritidsfordon.se och LSL-Racing var båda på pallen i premiären. Enda utländska ekipaget kommer från Norge, genom Tegneby Racing i en Honda Civic.


I den största klassen - Klass C, för TCR-bilar, bilar med över 3,0-liter överladdat och fri cylindervolym med sugmotor, ses ett helt gäng fabriksbyggda VW Golf TCR. LMRacing vann premiären före Curbs-Fillebaxter #16, med Team ALT Racing som trea. DKracing i sin Opel Manta ledde på Ring Knutstorp, men tappade mycket tid efter tekniska problem.

– Vi hade en fantastisk premiär på Ring Knutstorp, och ser nu mycket fram mot att få komma till Falkenberg för fortsättningen av årets riksmästerskap. Det ska bli kul att få köra på Falkenbergs Motorbana, vi hoppas det ska bli en rolig utmaning för alla team och förare. Vi ser också mycket fram mot att för göra detta arrangemanget ihop med SSK och Falkenbergs Motorklubb, säger Emil Svensson, promotor för NE1.


Tävlingshelgen inleds under lördagen den 10/6 när SSK-serien kör sin andra deltävling för säsongen. Nordic Endurance 1 drar igång på söndag 09:00 med 45 minuters kval, för att bestämma startordningen till racet som startar 10:00 med målgång 16:00. De team i respektive klass som kört flest varv vinner tävlingen. Mest poäng i slutet av säsongen koras till Riksmästare.


Tävlingen livesänds av Rally Live med kommentator Sebastian Bourghardt och reporter Uffe Nimbe via Youtube och Svensk Bilsport TV.

269 visningar0 kommentarer

Opmerkingen


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page