top of page

Riksmästerskapet i långloppsracing inleds på Ring Knutstorp


På lördag den 6 maj körs den första deltävlingen av Riksmästerskapet i långloppsracing, Nordic Endurance 1, på Ring Knutstorp i Skåne. Närmare 20 team finns på plats för att kämpa om att bli bäst i Sverige.


RM-serien Nordic Endurance 1 arrangeras av Sveriges största långloppsarrangör Race4Fun AB tillsammans med Svenska Bilsportförbundets racingutskott. Under 2022 kördes en RM-final på Ring Knutstorp som avstamp inför den nya serien, som 2023 avgörs med 5 deltävlingar runt om i Sverige.


Premiärtävlingen på Skånska Ring Knutstorp, några mil från Helsingborg, avgörs med ett 6-timmarslopp. Tävlingen avgörs i tre klasser beroende på bilarnas prestanda, från Klass A med 1,4-liter överladdade motorer och 2,0-liter sugmotorer - till Klass C med TCR-bilar, över 3,0-liter överladdat och fri cylindervolym med sugmotor. Samtliga bilar kör på R-däck.


I Klass A kommer bland annat Pico Racing från Falkenberg till start i sin Abarth 500. Pico Racing som förra året tog RM-brons i klassen, trots en rullning under kvalet.


I Klass B tog Citius Motorsport hem RM-guldet förra året, och återvänder i år med sin BMW. NJ Motorsport som förra året vann Race4Fun 8H Cup kliver i år upp i Klass B med sin överladdade Mini Cooper och Team 43 från Värnamo som förra året missade medalj i klassen med knapp marginal står på startlinjen med sin BMW M3. Från Norge kommer Tegneby Racing i en Honda Civic.


I Klass C ser vi Curbs-Fillebaxter med två Golfar, och Team ALT Racing som inför säsongen införskaffat en Golf TCR från STCC-teamet Lestrup Racing. DK Racing, som tog silvret under fjolåret, kommer med uppdateringar på sin klassiska Opel Manta.


– Det är med stor tillförsikt som vi ser fram mot årets RM-premiär i långloppsracing. Teamen och förarna var väldigt positiva efter vår RM-final förra året, och vi ser fram mot att bygga vidare på det under säsongen när vi besöker fem olika banor. Vi har ett starkt startfält i samtliga klasser, och ser fram mot att dra igång säsongen på Ring Knutstorp, säger Emil Svensson, promotor för Nordic Endurance 1.


Tävlingshelgen inleds redan på fredag den 5/5 med en testdag på Ring Knutstorp. Tävlingen drar igång på lördag 09:00 med 45 minuters kval, för att bestämma startordningen till racet som startar 10:00 med målgång 16:00. De team i respektive klass som kört flest varv vinner tävlingen. Mest poäng i slutet av säsongen koras till Riksmästare.


Tävlingen livesänds av Rally Live med kommentator Sebastian Bourghardt och reporter Uffe Nimbe via Youtube och Svensk Bilsport TV.

327 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page