top of page

Riksmästerskapet i långloppsracing inleds på Ring Knutstorp


På lördag den 6 maj körs den första deltävlingen av Riksmästerskapet i långloppsracing, Nordic Endurance 1, på Ring Knutstorp i Skåne. Närmare 20 team finns på plats för att kämpa om att bli bäst i Sverige.


RM-serien Nordic Endurance 1 arrangeras av Sveriges största långloppsarrangör Race4Fun AB tillsammans med Svenska Bilsportförbundets racingutskott. Under 2022 kördes en RM-final på Ring Knutstorp som avstamp inför den nya serien, som 2023 avgörs med 5 deltävlingar runt om i Sverige.


Premiärtävlingen på Skånska Ring Knutstorp, några mil från Helsingborg, avgörs med ett 6-timmarslopp. Tävlingen avgörs i tre klasser beroende på bilarnas prestanda, från Klass A med 1,4-liter överladdade motorer och 2,0-liter sugmotorer - till Klass C med TCR-bilar, över 3,0-liter överladdat och fri cylindervolym med sugmotor. Samtliga bilar kör på R-däck.


I Klass A kommer bland annat Pico Racing från Falkenberg till start i sin Abarth 500. Pico Racing som förra året tog RM-brons i klassen, trots en rullning under kvalet.


I Klass B tog Citius Motorsport hem RM-guldet förra året, och återvänder i år med sin BMW. NJ Motorsport som förra året vann Race4Fun 8H Cup kliver i år upp i Klass B med sin överladdade Mini Cooper och Team 43 från Värnamo som förra året missade medalj i klassen med knapp marginal står på startlinjen med sin BMW M3. Från Norge kommer Tegneby Racing i en Honda Civic.


I Klass C ser vi Curbs-Fillebaxter med två Golfar, och Team ALT Racing som inför säsongen införskaffat en Golf TCR från STCC-teamet Lestrup Racing. DK Racing, som tog silvret under fjolåret, kommer med uppdateringar på sin klassiska Opel Manta.


– Det är med stor tillförsikt som vi ser fram mot årets RM-premiär i långloppsracing. Teamen och förarna var väldigt positiva efter vår RM-final förra året, och vi ser fram mot att bygga vidare på det under säsongen när vi besöker fem olika banor. Vi har ett starkt startfält i samtliga klasser, och ser fram mot att dra igång säsongen på Ring Knutstorp, säger Emil Svensson, promotor för Nordic Endurance 1.


Tävlingshelgen inleds redan på fredag den 5/5 med en testdag på Ring Knutstorp. Tävlingen drar igång på lördag 09:00 med 45 minuters kval, för att bestämma startordningen till racet som startar 10:00 med målgång 16:00. De team i respektive klass som kört flest varv vinner tävlingen. Mest poäng i slutet av säsongen koras till Riksmästare.


Tävlingen livesänds av Rally Live med kommentator Sebastian Bourghardt och reporter Uffe Nimbe via Youtube och Svensk Bilsport TV.

322 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page