top of page

Maxat startfält gör upp i årets långloppspremiär på Mantorp ParkPå söndag körs den första deltävlingen i Race4Fun, Sveriges största långloppsserie, på Mantorp Park i Östergötland. Hela 55 bilar står på startlinjen när årets säsong startar.

 

Mantorp Park har egentligen en begränsning på 48 bilar. Men Race4Fun beviljades en dispens för att plocka in hela 55 startande team till söndagens premiär som avgörs med ett 8 timmar långt race.

 

I Klass 2, för enklare racingbilar som är 10 år eller äldre, kommer 24 bilar till start på söndag. Här finns hela toppen från fjolårets 8H Cup med till start, tillsammans med flera nya och nygamla team. NH Motorsport från Danmark vann fjolårets cup, och utmanas återigen av ST-Auto/Veidec Racing från Hörby och BC Racing från Nässjö, som båda vart på pallen de senaste två åren. Comeback i Race4Fun gör T2N2 från Stockholm, som bytt ut Peugeot mot VW Polo.

 

I Klass 1 Svenska Skrotbilsklassikern, för standardbilar som är 20 år eller äldre, kommer över 30 bilar till start. Även här är det en blandning mellan nya och gamla team. Tillbaka är erfarna team som SEMLA Racing och Valhalla, medan flera danska team fortsätter utmana dom svenska i form av Peanut Racing, SEQURE Motorsport, NH Motorsport med flera.

 

Den ursprungliga planen var att inleda premiärhelgen med en testdag under fredagen, följt av premiären av Nordic Endurane 1, RM-serien i långlopp, på lördagen. Men det kalla vädret och stora mängden snö som föll under veckan gjorde att dessa två dagar fick ställas in. På söndagen väntar temperaturer upp mot 17 grader, vilket gör att premiären i Race4Fun kan genomföras som planerat.

 

–      Vi ser verkligen fram mot att inleda årets säsong på Mantorp Park. Tyvärr har inte vädret vart med oss i veckan, och lika tråkigt det var att behöva ställa in NE1-premiären på lördag. Lika roligt ska det bli att ha 55 bilar på startlinjen för Race4Fun. Vi ser med ett helt full startfält att det finns ett stort intresse för långloppsracing och en enklare typ av bilsport, säger Emil Svensson, promotor för Race4Fun och NE1.

 

Hela tävlingen sänds live via Race4Fun på Youtube och Svensk Bilsport TV. Sändningen startar 08:50 med Sebastian Bourghardt och Uffe Nimbe bakom mikrofonerna.

777 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Hej är besiktning öppet tidigare på lördag


Like
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page