top of page

Intensiv långloppshelg avgjordes på Scandinavian Raceway


Den gångna helgen kördes både riksmästerskapet i långloppsracing, Nordic Endurance 1, och Sveriges största långloppsserie, Race4Fun, på den klassiska racingbanan Scandinavian Raceway i Anderstorp. En intensiv och spännande tävlingshelg som kickstartade långloppshösten.

På lördagen kördes den tredje deltävlingen för säsongen i Nordic Endurance 1, riksmästerskapet i långloppsracing. I den största klassen, Klass C, för de motorstarkas bilarna var det Ede Racing i sin BMW Z4 som tog hem segern. I sin första tävling för säsongen var de snabbast i kvalet, och vann klassen med tre varv före DK Racing i sin Opel Manta.

I Klass B var det NJ Motorsport i sin Mini Cooper som tog sin första NE1-seger. De vann efter en intensiv kamp med NH Motorsport från Danmark i sin BMW 320, som gjorde sin första start i NE1.


Pico Racing med en Abarth 500 blev det första teamet att vinna två gånger i NE1, när de tog hem Klass A före norska Tegneby Racing i en Honda Civic.


Efter tre av fem deltävlingar leder Fyra 3 Racing mästerskapet i en BMW M3, tre poäng före DK Racing och ytterligare en poäng före LMRacing på tredjeplats. Nästa deltävling körs på Kinnekulle Ring i Götene den 17 september.Race4Fun körde sin fjärde och näst sista deltävling för säsongen under söndagen. Hela 50 bilar startade i de två klasserna, och fick utkämpa en hård kamp i det allt mer tilltagande regnet under dagen.


I Klass 1, Svenska Skrotbilsklassikern, för bilar 20 år eller äldre blev det en dansk uppgörelse i topp. Lynhurtig Motorsport i en Peugeot 206 kämpade i toppen hela dagen, när de gick ut på sin sista stint låg dom tvåa bakom NH Motorsport i en BMW Compact. Lynhurtig lyckades köra in hela avståndet, och gå om med knappa 15 minuter kvar att köra. De vann klassen med två sekunders marginal före NH Motorsport och Black Edition från Vara tog hem tredjeplatsen.

I Klass 2 8H Cup var det också danskarna NH Motorsport i sin anda BMW som tog kommandot redan från start. De kämpade hårt första timmen med It’s Fun Racing Team1, men kunde sedan bygga upp en liten marginal och gå i mål som segrare med två varvs marginal före It’s Fun Racing Team1. ST-Auto/Veidec Racing korsade mållinjen som trea.

Efter fyra deltävlingar i Race4Fun 8H Cup för Klass 2 så leder NH Motorsport komfortabelt före Team BC från Nässjö, medan ST-Auto/Veidec Racing jagar tätt bakom på tredjeplatsen.


Finalen i Race4Fun körs på Kinnekulle Ring i Götene den 30 september.


– Vi ser tillbaka på en riktigt stark helg där närmare 70 team tävlat i båda våra serier under två dagar. Det var första gången vi arrangerade båda Race4Fun och Nordic Endurance 1 samtidigt, och det är kul att se att Race4Fun agerar språngbräda in i NE1. Där många team tar möjligheten att ta klivet från instegsklasserna i Race4Fun upp till RM-nivå. Men även team som väljer att gå från NE1 till att prova Race4Fun, och uppleva glädjen och den tuffa racingen i Race4Fun, säger Emil Svensson, promotor för Race4Fun & NE1.


– Nu ser vi fram mot en spännande höst och en fortsatt jämn avslutning på båda serierna.541 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page