top of page

Fullt startfält när Sveriges största långloppsserie kommer till Mantorp Park


På söndag den 16 april körs den andra deltävlingen i Race4Fun, Sveriges största långloppsserie, med hela 50 startande team och närmare 200 förare på klassiska Mantorp Park utanför Linköping.

Tidigare har Race4Fun delat upp sina tävlingsklasser, så att klasserna tävlat på separata dagar, men från och med tävlingen på Mantorp slås klasserna ihop i ett stort startfält. I Klass 2 8H Cup, för mindre tvåhjulsdrivna racingbilar eller trimmade standardbilar som är minst 10 år gamla, får vi inte se serieledarna NJ Motorsport som vann premiären på Ring Knutstorp. Det småländska teamet satsar istället på riksmästerskapet Nordic Endurance 1 framöver. Det öppnar upp kampen i toppen för bland annat danska NH Motorsport som blev tvåa i premiären efter hård kamp med NJ Motorsport. Klassen har över 20 team till start.

Klass 1, som även går under namnet Svenska Skrotbilsklassikern och avgörs med standardbilar som är 20 år eller äldre, mönstrar denna gången närmare 30 bilar. På Ring Knutstorp blev det dubbelt danskt i topp genom Lynhurtig Motorsport som vann före Sequre Motorsport. Även denna tävlingen är det flera danska team på plats, som utmanas av bland annat Valhalla Racing som kom trea på Knutstorp och Black Edition som vann samtliga tävlingar på Mantorp förra året. Likaså lokala team från Östergötland som AA-Video Racing Team, Team Blueberry Racing och Bergendahl Racing.

Racet startar klockan 09:00 med målgång åtta timmar senare, 17:00. Det team som kört flest varv i respektive klass under åtta timmar vinner tävlingen.

– Att komma och köra på Mantorp Park är alltid en höjdpunkt, både för oss som arrangör och för teamen som kör. Extra kul är det att vi har ett helt fullt startfält som kommer kämpa stenhårt på banan i 8 timmar, säger Michael Arvidsson, promotor för Race4Fun.

Tävlingarna livesänds via Race4Funs Youtube-kanal tillsammans med produktionsbolaget Rally Live. Det bjuds på häftiga bilder från banan, livesända onboard-kameror i bilarna samt intervjuer i depån.

416 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page