top of page

Årets näst sista Riksmästerskapstävling i långloppsracing avgörs på Kinnekulle Ring


På söndag körs den fjärde och näst sista deltävlingen i årets Riksmästerskap i långloppsracing, Nordic Endurance 1, på västgötska Kinnekulle Ring.


I RM-tabellen är det otroligt jämnt inför slutspurten, där topp tre separeras av fyra poäng. Fyra 3 Racing från Värnamo, som tävlar med en BMW M3 i Klass B, leder med tre poäng över DK Racing, Klass C, på andraplats. Trea, bara en poäng bakom DK Racing, återfinns LMRacing i sin VW Golf TCR.


Samtliga i topp tre har var sin seger hittills i år, och jagar viktiga RM-poäng på söndag.


I Klass A studsade Pico Racing tillbaka senast och tog segern på Scandinavian Raceway i Anderstorp, efter en strulig hemmatävling i Falkenberg i början av sommaren. Pico Racing är fyra i tabellen inför Kinnekulle, bara fyra poäng bakom en RM-medalj.


En stjärnspäckad kvartett kommer ansluter till NE1 i helgen. I teamet Juniors #77 ser vi tidigare SM-vinnaren i karting, Enzo Hallman, och Theo Jernberg, som båda tävlar i NXTGenCup. De får sällskap av STCC-föraren Calle Bergman och Albin Wärnerlöw från Carrera Cup Scandinavia. I en Renault Clio Cup RS3 blir de starka utmanare i Klass A.


Nordic Endurance 1 avgörs på söndag 17 september med ett sextimmar långt race, med start 10:00 och målgång 16:00. Klockan 09:00 körs kvalet, som avgör startpositionerna till racet.


– Vi kliver in i slutspurten av årets mästerskap med en otroligt jämn tabell där ingenting är avgjort. Kinnekulle Ring är en ny bana för vår organisation, och vi ser fram mot ett spännande race på en av Nordens snabbaste banor nu på söndag, säger Emil Svensson, promotor för Nordic Endurace 1.


Följ tävlingen i våra livesändningar på Svensk Bilsport TV och Race4Fun’s Youtube-kanal tillsammans med Sebastian Bourghardt och Uffe Nimbe.

216 visningar0 kommentarer

Comments


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page